Zwangerschapsbegeleiding


Warning: Undefined array key "text_selected_editor" in /home/vhosts/daniellevanderweide.nl/httpdocs/wp-content/plugins/so-widgets-bundle/widgets/editor/editor.php on line 77

Je bent zwanger, gefeliciteerd! Er komt heel wat kijken bij een zwangerschap. Iedere zwangerschap, vrouw en bevalling is anders. Vooral bij een eerste kindje, maar ook bij de daaropvolgende, kan het fijn zijn om begeleiding te hebben. Hier help ik je maar al te graag bij. Samen werken we toe naar het gevoel dat je helemaal klaar bent voor de bevalling. Individuele zwangerschapsbegeleiding wordt natuurlijk helemaal afgestemd op jou en je baby. Van dit kindje ben je maar één keer zwanger, dus dat mag je beleven zoals jij dat wilt.

Het programma
Starten met de zwangerschapsbegeleiding kan op het moment dat jij eraan toe bent. Meestal is dit vanaf 24 weken, maar eerder kan natuurlijk ook. De zwangerschapsbegeleiding bestaat uit vier afspraken. Tijdens de eerste afspraak hebben we een intakegesprek van 1,5 uur. Hierin nemen we jouw wensen door, zodat ik de begeleiding op jou en je baby kan aanpassen. De afspraken daarna duren 1 uur. Tijdens deze afspraken besteden we aandacht aan alles wat met de zwangerschap en het moederschap te maken heeft. Zo hebben we het over ademhaling, ontspanning, houding en contact met je kindje. Mijn voorkeur is dat je partner één keer meekomt als voorbereiding op de bevalling van jullie kindje. Ook zou ik het leuk vinden als je na je zwangerschap een keer langskomt met de baby. Zo kun je nog wat vertellen over de bevalling. Dit bezoek valt onder nazorg en is dus helemaal gratis.

Samen zwanger?
Als je samen met een vriendin, zus, collega of bekende zwanger bent, is het ook mogelijk om de begeleiding op jullie twee af te stemmen. Wil je een afspraak maken om de mogelijkheden te bespreken? Neem dan gerust contact op.

Vergoedingen en aanmelden
Meestal wordt de zwangerschapsbegeleiding geheel of gedeeltelijk vergoed door verzekeraars. Ik help je graag met je aanvraag. Besluit je zwangerschapsbegeleiding te volgen bij mij? Vul dan voor de intake alvast het formulier in over je zwangerschap. Zo kan ik je snel en goed helpen.

Download het formulier zwangerschapsbegeleiding.

"Door de training was ik lichamelijk en geestelijk helemaal klaar voor de bevalling"

Het kan voorkomen dat je een afspraak een keer niet na kunt komen. Zorg er dan voor dat je deze minimaal 24 uur van tevoren afzegt. Lukt dit niet? Dan geldt de afspraak voor één consult.